Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Omlet hiszpański – tortilla a la espańiola


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 30 dag  ziemniaków
  • 2 sztuki cebule
  • 6 sztuk jaj
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

    Obrane i osuszone ziemniaki kroimy w cienkie plastry. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy ziemniaki i cebulę pokrojoną w plasterki lub w kostkę. Smażymy, delikatnie mieszając, na niezbyt mocnym ogniu, aż się ziemniaki zrumienią. Jajka roztrzepujemy na jedno- litą masę z solą i pieprzem. Zalewamy ziemniaki jajkami i smażymy, aż się zetną. Tortillę dopiekamy przez 1-2 min w piekarniku pod górnym opiekaczem. Podajemy przełożoną na ogrzany talerz, podzieloną jak tort i posypaną natką



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Bio żurawina Bio żurawina

    Producent: Bakalland


    Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dieta raw food Dieta raw food

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE