Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.12.2019 Imieniny: Euzebiusza i Zdzisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pappardelle z sosem pomidorowym


18.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaronu pappardelle (szerokie wstążki makaronowe)
  • 2 sztuki pomidory
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów
  • 1 łyżeczka  chili
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • parmezan

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
  2. Pomidory sparz we wrzątku i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej czosnek. Następnie dodaj pokrojone pomidory, dopraw do smaku solą i pieprzem i podsmaż chwilę ciągle mieszając. Po chwili dodaj pomidory z puszki i suszoną bazylię. Wymieszaj i duś na małym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Makaron rozłóż na talerze. Polej go sosem pomidorowym i posyp startym parmezanem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE