Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pappardelle z sosem pomidorowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaronu pappardelle (szerokie wstążki makaronowe)
  • 2 sztuki pomidory
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów
  • 1 łyżeczka  chili
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • parmezan

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
  2. Pomidory sparz we wrzątku i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej czosnek. Następnie dodaj pokrojone pomidory, dopraw do smaku solą i pieprzem i podsmaż chwilę ciągle mieszając. Po chwili dodaj pomidory z puszki i suszoną bazylię. Wymieszaj i duś na małym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Makaron rozłóż na talerze. Polej go sosem pomidorowym i posyp startym parmezanem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE