Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Papryka faszerowana


23.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki żółte papryki
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka pomidor
  • 35 dag  białego sera
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • tymianek
  • kilka listków bazylii
  • oliwa
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, osusz, przekrój na pół i oczyść. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  2. Ser wymieszaj z cebulą, jogurtem i tymiankiem. Rozgnieć widelcem na jednolita masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Połówki papryki wypełnij farszem z twarogu i kawałkami pomidora. Skrop oliwą i zapiekaj 15 minut.
  4. Bazylię posiekaj i posyp nią paprykę przed podaniem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE