Dzisiaj jest: Wtorek, 26.03.2019 Imieniny: Teodora i Emanuela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5839

Papryka nadziewana ryżem


09.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 4 sztuki papryki
  • 10 dag  ryżu
  • 5 dag  masła
  • puszka pomidorów konserwowych
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • tymianek
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Posiekaną cebulę zrumienić w połowie rozgrzanego masła, wsypać ryż, dodać przyprawy. Zalać wodą w ilości dwukrotnej objętości ryżu, przykryć i gotować na bardzo małym ogniu 17-20 min.
  2. Papryki umyć, odciąć część u nasady razem z szypułką, wydrążyć. Napełnić ryżem do wysokości 3/4 strąka i przykryć ściętym wierzchem. Posiekać drugą cebulę i czosnek, zeszklić w rondlu na reszcie tłuszczu, dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, sól, pieprz i włożyć papryki. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu ok. 15 min. Następnie ostrożnie przewrócić papryki na drugą stronę i dusić jeszcze 20-25 min., ewentualnie skrapiając wodą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE