Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Papryki faszerowane brukselką


23.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki duże żółte papryki
  • 200 g  brukselki
  • 200 g  mozzarelli
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, osusz, przekrój na pół i oczyść z nasion. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej papryki. Wnętrze papryk lekko oprósz solą.
  2. Brukselki oczyść z wierzchnich liści, odetnij końcówki. Gotuj 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedź.
  3. Mozzarellę odsącz z zalewy. Pokrój w plasterki.
  4. Połówki papryk wypełnij gotowaną brukselką. Posyp solą, pieprzem i obłóż plastrami mozzarelli. Posyp posiekanym koperkiem i skrop olejem.
  5. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE