Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Papryki opiekane


17.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 10 sztuk  podłużnej papryki, najlepiej z ogonkami (sopelków)
  • 4-5 sztuk pomidorów
  • 2 sztuki średnie cebule
  • oliwa z oliwek
  • ocet winny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na palniku gazowym kładziemy ruszt z piekarnika. Na nim kładziemy papryki i opiekamy z obu stron, aż skórka przybierze ciemnobrązowy kolor. Obieramy pod bieżącą wodą, osączamy i układamy promieniście na talerzu. Solimy z obu stron, posypujemy pieprzem i czekamy pół godziny. Polewamy wszystko oliwą i skrapiamy octem winnym. Dokładnie obracamy paprykę w zalewie.
  2. Pomidory kroimy w plasterki, układamy je na papryce, doprawiamy. Cebulę kroimy w kostkę, posypujemy pomidory. Ogonki zastępują widelec i nóż.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE