Dzisiaj jest: Czwartek, 20.02.2020 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Papryki opiekane


17.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 10 sztuk  podłużnej papryki, najlepiej z ogonkami (sopelków)
  • 4-5 sztuk pomidorów
  • 2 sztuki średnie cebule
  • oliwa z oliwek
  • ocet winny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na palniku gazowym kładziemy ruszt z piekarnika. Na nim kładziemy papryki i opiekamy z obu stron, aż skórka przybierze ciemnobrązowy kolor. Obieramy pod bieżącą wodą, osączamy i układamy promieniście na talerzu. Solimy z obu stron, posypujemy pieprzem i czekamy pół godziny. Polewamy wszystko oliwą i skrapiamy octem winnym. Dokładnie obracamy paprykę w zalewie.
  2. Pomidory kroimy w plasterki, układamy je na papryce, doprawiamy. Cebulę kroimy w kostkę, posypujemy pomidory. Ogonki zastępują widelec i nóż.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE