Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Pasztet grzybowy


10.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 70 g  suszonych borowików
  • 4 sztuki czerstwe bułeczki
  • 4 sztuki cebule
  • 150 g  masła
  • 10 sztuk jajek
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • 1.5 szklanek  śmietany
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • mielona gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby namocz dzień wcześniej, ugotuj i odcedź. W wywarze z grzybów namocz bułeczki.
  2. Grzyby posiekaj, podsmaż na łyżce masła. Dodaj posiekaną cebulę, podduś. Dodaj namoczone bułeczki, żółtka, śmietanę, mąkę, natkę pietruszki oraz resztę stopionego masła. Wymieszaj i przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Następnie dodaj ubitą pianę z białek, delikatnie połącz.
  3. Masę przełóż do natłuszczonej, obsypanej bułką tartą formy. Piecz w kąpieli wodnej przez 90 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE