Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Pasztet grzybowy


10.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 70 g  suszonych borowików
  • 4 sztuki czerstwe bułeczki
  • 4 sztuki cebule
  • 150 g  masła
  • 10 sztuk jajek
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • 1.5 szklanek  śmietany
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • mielona gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby namocz dzień wcześniej, ugotuj i odcedź. W wywarze z grzybów namocz bułeczki.
  2. Grzyby posiekaj, podsmaż na łyżce masła. Dodaj posiekaną cebulę, podduś. Dodaj namoczone bułeczki, żółtka, śmietanę, mąkę, natkę pietruszki oraz resztę stopionego masła. Wymieszaj i przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Następnie dodaj ubitą pianę z białek, delikatnie połącz.
  3. Masę przełóż do natłuszczonej, obsypanej bułką tartą formy. Piecz w kąpieli wodnej przez 90 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE