Dzisiaj jest: Piątek, 22.09.2017 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Pasztet z fasoli mung


13.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 szklanki  fasoli mung
  • 1 sztuka cukinia
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka seler korzeniowy
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka pietruszka
  • 2 sztuki płaty suszonego pomidora w oleju
  • 3 sztuki jajka
  • 4 łyżki  płatków jęczmiennych
  • 4 łyżki  oleju
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól
  • 1/2 łyżeczki  cząbru
  • 1/2 łyżeczki  majeranku
  • 1/2 łyżeczki  mielonego kminku

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę wsypać do garnka, zalać gorącą wodą, odstawić, a gdy wystygnie, odcedzić. Wszystko powtórzyć jeszcze raz, po czym zalać ziarna 1 litrem świeżej gorącej wody i gotować na małym ogniu do miękkości.
  2. Warzywa umyć, oczyścić. Seler, marchew i pietruszkę pokroić i ugotować na parze lub w niewielkiej ilości wody. Cukinię pokroić, zeszklić na oleju. Cebulę pokroić i zrumienić. Pomidory suszone pokroić.
  3. Miękką fasolę odcedzić i zemleć wraz z cukinią i ugotowanymi warzywami. Dodać cebulę, pomidor, płatki jęczmienne, jajka, pokrojoną natkę, zioła i kminek, wymieszać i doprawić pieprzem i solą. Przełożyć do keksówek wyścielonych natłuszczonym papierem do pieczenia. Ugnieść wierzch, posmarować resztę oleju oraz postukać dnem form o stół, by pasztet się odpowietrzył.
  4. Piec 45-60 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać na gorąco (jako pieczeń), z pęczakiem i sosem grzybowym albo na zimno.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

zimna Zośka

Posty : 46

Przepisy: 13


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE