Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 1 sztuka duży seler korzeniowy
- 1 sztuka cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 sztuki jajka
- 1/2 szklanki bułki tartej
- majeranek
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Zalej warzywa szklanką wrzątku i duś 15-20 minut. Odsącz i ostudź.
- Warzywa połącz z bułką tartą, żółtkami, pianą z ubitych białek oraz majerankiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Tak przygotowaną masę przełóż do aluminiowej formy do pieczenia, natłuszczonej olejem. Piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka