Dzisiaj jest: Sobota, 16.11.2019 Imieniny: Gertrudy i Edmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Pasztet z selera


28.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży seler korzeniowy
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2-3 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Zalej warzywa szklanką wrzątku i duś 15-20 minut. Odsącz i ostudź.
  2. Warzywa połącz z bułką tartą, żółtkami, pianą z ubitych białek oraz majerankiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Tak przygotowaną masę przełóż do aluminiowej formy do pieczenia, natłuszczonej olejem. Piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE