Dzisiaj jest: Piątek, 18.08.2017 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Pieczona cukinia


20.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki średnie cukinie
  • 2 łyżki  roztopionego masła
  • 1 łyżka  świeżego oregano lub 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1/4 szklanki  startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do posmarowania blachy

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrój cukinię cienkie plasterki.
  2. Wymieszaj plasterki z roztopionym masłem i oregano.
  3. Ułóż całość w jednej warstwie w nasmarowanej tłuszczem blasze.
  4. Posyp całość startym parmezanem.
  5. Piecz w piekarniku, w nieprzykrytej blasze w temperaturze 175-180 stopni przez 35-40 minut.
  6. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE