Dzisiaj jest: Piątek, 15.11.2019 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Pieczona cukinia


20.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki średnie cukinie
  • 2 łyżki  roztopionego masła
  • 1 łyżka  świeżego oregano lub 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1/4 szklanki  startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do posmarowania blachy

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrój cukinię cienkie plasterki.
  2. Wymieszaj plasterki z roztopionym masłem i oregano.
  3. Ułóż całość w jednej warstwie w nasmarowanej tłuszczem blasze.
  4. Posyp całość startym parmezanem.
  5. Piecz w piekarniku, w nieprzykrytej blasze w temperaturze 175-180 stopni przez 35-40 minut.
  6. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE