Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierogi Dominika


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 20 dag  mąki wrocławskiej
  • 25 dag  chudego twarogu
  • 5 dag  masła roślinnego
    Farsz
  • 5 sztuk jaj
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 pęczek  koperku
  • cebula
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę i margarynę posiekać na stolnicy, dodać zmielony twaróg, sól, zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 3 mm, wyciąć krążki spodkiem od szklanki. Cztery jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać niezbyt drobno, dodać koncentrat, posiekany koperek, drobno pokrojoną i podsmażoną na tłuszczu cebulę, dobrze rozetrzeć, dodać surowe jajo i sól, pieprz.
  2. Nałożyć farsz na krążki ciasta,dokładnie zlepić brzegi. Zagotować garnek wody i kłaść partiami i gotować kilka minut do wypłynięcia. Po ugotowaniu i wyschnięciu podpiec na prostokątnej blaszce wyłożonej sreberkiem i małą ilością tłuszczu ok. 15 min.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.67 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE