Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Pierogi Dominika


07.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 20 dag  mąki wrocławskiej
  • 25 dag  chudego twarogu
  • 5 dag  masła roślinnego
    Farsz
  • 5 sztuk jaj
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 pęczek  koperku
  • cebula
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę i margarynę posiekać na stolnicy, dodać zmielony twaróg, sól, zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 3 mm, wyciąć krążki spodkiem od szklanki. Cztery jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać niezbyt drobno, dodać koncentrat, posiekany koperek, drobno pokrojoną i podsmażoną na tłuszczu cebulę, dobrze rozetrzeć, dodać surowe jajo i sól, pieprz.
  2. Nałożyć farsz na krążki ciasta,dokładnie zlepić brzegi. Zagotować garnek wody i kłaść partiami i gotować kilka minut do wypłynięcia. Po ugotowaniu i wyschnięciu podpiec na prostokątnej blaszce wyłożonej sreberkiem i małą ilością tłuszczu ok. 15 min.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE