Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Pierogi z kapustą i grzybami


12.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 sztuki (czubate) szklanki mąki pszennej
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 sztuki szkl. wody
    Farsz
  • 100 g  suszonych grzybów
  • 3 sztuki duże cebule
  • olej
  • 500 g  kiszonej kapusty
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli i jajko. Wyrabiaj ciasto, dolewając po trochu wody. Gdy ciasto będzie gładkie i elastyczne, podziel je na kilka części, przykryj wilgotną ściereczką, żeby nie wyschło. Rozwałkuj na grubość 3 mm.
  2. Farsz: Grzyby namocz, ugotuj i pokrój. Cebule obierz, posiekaj i przesmaż na oleju. Kapustę ugotuj, posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
  3. Pierogi z kapustą i grzybami: Z ciasta wykrajaj krążki, nakładaj farsz i sklejaj pierogi. Wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 3 minuty od wypłynięcia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE