Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2019 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Pierogi z kapustą i grzybami


12.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 sztuki (czubate) szklanki mąki pszennej
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 sztuki szkl. wody
    Farsz
  • 100 g  suszonych grzybów
  • 3 sztuki duże cebule
  • olej
  • 500 g  kiszonej kapusty
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli i jajko. Wyrabiaj ciasto, dolewając po trochu wody. Gdy ciasto będzie gładkie i elastyczne, podziel je na kilka części, przykryj wilgotną ściereczką, żeby nie wyschło. Rozwałkuj na grubość 3 mm.
  2. Farsz: Grzyby namocz, ugotuj i pokrój. Cebule obierz, posiekaj i przesmaż na oleju. Kapustę ugotuj, posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
  3. Pierogi z kapustą i grzybami: Z ciasta wykrajaj krążki, nakładaj farsz i sklejaj pierogi. Wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 3 minuty od wypłynięcia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE