Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Pierogi z makiem


14.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 sztuki czubate szklanki mąki pszennej
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • woda
    Farsz
  • 600 g  maku z bakaliami w puszce

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę przesiej, dodaj jajko i odrobinę soli. Powoli dolewając porcjami wodę wyrabiaj ciasto, aż będzie gładkie. Następnie podziel je na kilka części i przykryj wilgotną ściereczką.
  2. Pierogi z makiem: Ciasto rozwałkuj na grubość 3mm. Z ciasta wycinaj szklanką krążki, nakładaj farsz makowy i sklejaj. Gotuj we wrzątku, do momentu wypłynięcia. Podawaj polane roztopionym masłem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE