Dzisiaj jest: Czwartek, 20.02.2020 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Pikantna salsa serowa po kastylijsku


26.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk suszonych papryk chili
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • 6 łyżek  świeżego startego sera
  • 4 łyżki  oliwy
  • trochę kolendry albo natki pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone chili moczyć około 30 minut w ciepłej wodzie. Następnie dobrze osączyć, drobno posiekać i przełożyć do moździerza albo miksera.
  2. Czosnek obrać, drobno posiekać, razem z solą dodać do papryki i dokładnie zmiksować.
  3. Pure przełożyć do miski, dodać świeżo starty ser i wymieszać, energicznie ubijać rózgą kuchenną, stopniowo dolewając oliwę. Mieszać tak długo, aż powstanie homogeniczna masa.
  4. Zieleninę umyć, otrząsnąć z wody i udekorować salsę. Podawać z grzankami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE