Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pikantna salsa serowa po kastylijsku


26.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk suszonych papryk chili
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • 6 łyżek  świeżego startego sera
  • 4 łyżki  oliwy
  • trochę kolendry albo natki pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone chili moczyć około 30 minut w ciepłej wodzie. Następnie dobrze osączyć, drobno posiekać i przełożyć do moździerza albo miksera.
  2. Czosnek obrać, drobno posiekać, razem z solą dodać do papryki i dokładnie zmiksować.
  3. Pure przełożyć do miski, dodać świeżo starty ser i wymieszać, energicznie ubijać rózgą kuchenną, stopniowo dolewając oliwę. Mieszać tak długo, aż powstanie homogeniczna masa.
  4. Zieleninę umyć, otrząsnąć z wody i udekorować salsę. Podawać z grzankami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE