Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pirao cebulowe - brazylijski sos cebulowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

brazylijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 łyżki  posiekanej cebuli
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1 łyżka  posiekanej kolendry
  • 1 sztuka filiżanka maki maniokowej lub kukurydzianej
  • 1 sztuka filiżanka wody lub bulionu rybnego
  • sól

Sposób przyrządzania:

    W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, smaż, aż się ładnie zeszkli, ale nie przyrumieni. Wtedy dodaj posiekaną kolendrę, wymieszaj. Mąkę maniokową lub kukurydzianą wsyp do miseczki i zalej wodą lub bulionem. Dokładnie wymieszaj trzepaczką, a potem wlej do rondla z podsmażoną cebulą i kolendrą. Ciągle mieszając, podgrzewaj jeszcze przez chwilę, aż powstanie jednolity, lekko błyszczący sos. Pirao podaje się na ciepło do Moqueca de peixe



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE