Dzisiaj jest: Poniedziałek, 09.12.2019 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pirao cebulowe - brazylijski sos cebulowy


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

brazylijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 łyżki  posiekanej cebuli
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1 łyżka  posiekanej kolendry
  • 1 sztuka filiżanka maki maniokowej lub kukurydzianej
  • 1 sztuka filiżanka wody lub bulionu rybnego
  • sól

Sposób przyrządzania:

    W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, smaż, aż się ładnie zeszkli, ale nie przyrumieni. Wtedy dodaj posiekaną kolendrę, wymieszaj. Mąkę maniokową lub kukurydzianą wsyp do miseczki i zalej wodą lub bulionem. Dokładnie wymieszaj trzepaczką, a potem wlej do rondla z podsmażoną cebulą i kolendrą. Ciągle mieszając, podgrzewaj jeszcze przez chwilę, aż powstanie jednolity, lekko błyszczący sos. Pirao podaje się na ciepło do Moqueca de peixe



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

    Bruce Fife

    Wydawnictwo: Vital


    Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE