Dzisiaj jest: Poniedziałek, 24.06.2019 Imieniny: Jana i Danuty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Pirao cebulowe - brazylijski sos cebulowy


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

brazylijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 łyżki  posiekanej cebuli
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1 łyżka  posiekanej kolendry
  • 1 sztuka filiżanka maki maniokowej lub kukurydzianej
  • 1 sztuka filiżanka wody lub bulionu rybnego
  • sól

Sposób przyrządzania:

    W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, smaż, aż się ładnie zeszkli, ale nie przyrumieni. Wtedy dodaj posiekaną kolendrę, wymieszaj. Mąkę maniokową lub kukurydzianą wsyp do miseczki i zalej wodą lub bulionem. Dokładnie wymieszaj trzepaczką, a potem wlej do rondla z podsmażoną cebulą i kolendrą. Ciągle mieszając, podgrzewaj jeszcze przez chwilę, aż powstanie jednolity, lekko błyszczący sos. Pirao podaje się na ciepło do Moqueca de peixe



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

    Izabella Wentz

    Wydawnictwo: Otwarte


    Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE