Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Pizza wegetariańska


05.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka gotowy spód do pizzy
  • 15 ml  oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • 4-5 sztuk pomidorków cherry
  • Pół słoika karczochów (zwykle są w zalewie z oleju, bądź oliwy, ale samej zalewy nie używamy)
  • 15 sztuk przepołowionych oliwek drylowanych, już przekrojonych na połówki
  • 1 pęczek  świeżego szpinaku
  • 100 g  serka feta w kostkach
  • 1 szklanka  rozdrobnionego sera mozarella

Sposób przyrządzania:

  1. Zacznij od upieczenia pomidorków. Umieść pomidory na blasze wyłożone folią aluminiową. Następnie piecz przez 40-50 minut w temperaturze 175 stopni.
  2. Gdy pomidory sie upieczą umieść je wrqaz z pozostałymi składnikami na spodzie.
  3. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni i piecz pizzę aż boki sie przyrumienią.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Timo

Posty : 0

Przepisy: 4


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE