Dzisiaj jest: Środa, 24.10.2018 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Placki z grzybkami marynowanymi


19.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 11 - 12 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 szklanki  mąki
  • 1 sztuka słoiczek grzybów marynowanych
  • suszony koperek
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • śmietana

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce. Cebulę i czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj.
  2. Do starkowanych ziemniaków dodaj cebulę, czosnek, jajko, mąkę, sól, pieprz, koperek i grzybki odsączone z octu. Wymieszaj drewnianą łyżką i odstaw na 30 minut.
  3. Olej rozgrzej na patelni i smaż placki, aż będą rumiane.
  4. Przed podaniem ozdób śmietaną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE