Dzisiaj jest: Wtorek, 19.06.2018 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Placki z grzybkami marynowanymi


19.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 11 - 12 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 szklanki  mąki
  • 1 sztuka słoiczek grzybów marynowanych
  • suszony koperek
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • śmietana

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce. Cebulę i czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj.
  2. Do starkowanych ziemniaków dodaj cebulę, czosnek, jajko, mąkę, sól, pieprz, koperek i grzybki odsączone z octu. Wymieszaj drewnianą łyżką i odstaw na 30 minut.
  3. Olej rozgrzej na patelni i smaż placki, aż będą rumiane.
  4. Przed podaniem ozdób śmietaną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE