Dzisiaj jest: Środa, 20.03.2019 Imieniny: Eufemii i Klaudii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Placki z grzybkami marynowanymi


19.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 11 - 12 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 szklanki  mąki
  • 1 sztuka słoiczek grzybów marynowanych
  • suszony koperek
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • śmietana

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce. Cebulę i czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj.
  2. Do starkowanych ziemniaków dodaj cebulę, czosnek, jajko, mąkę, sól, pieprz, koperek i grzybki odsączone z octu. Wymieszaj drewnianą łyżką i odstaw na 30 minut.
  3. Olej rozgrzej na patelni i smaż placki, aż będą rumiane.
  4. Przed podaniem ozdób śmietaną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE