Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Placki z otrębów


30.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 łyżek  otrębów pszennych
  • 8 łyżek  otrębów owsianych
  • 8 łyżek  kaszy jaglanej
  • 4 sztuki jajka
  • pieprz
  • oregano
  • sól
  • olej
  • 12 łyżek  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Otręby pszenne i owsiane wsyp do miski, wymieszaj ze sobą i zalej wodą. Odstaw na kilka minut, by spęczniały. Następnie dokładnie odsącz.
  2. Do otrębów dodaj jajka, mąkę i ugotowaną kaszę jaglaną. Wyrób wszystko na gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano.
  3. Na rozgrzany olej wkładaj po łyżce masy otrębowej formując placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor, po czym odsącz je na ręczniku papierowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE