Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Placki z otrębów


30.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 łyżek  otrębów pszennych
  • 8 łyżek  otrębów owsianych
  • 8 łyżek  kaszy jaglanej
  • 4 sztuki jajka
  • pieprz
  • oregano
  • sól
  • olej
  • 12 łyżek  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Otręby pszenne i owsiane wsyp do miski, wymieszaj ze sobą i zalej wodą. Odstaw na kilka minut, by spęczniały. Następnie dokładnie odsącz.
  2. Do otrębów dodaj jajka, mąkę i ugotowaną kaszę jaglaną. Wyrób wszystko na gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano.
  3. Na rozgrzany olej wkładaj po łyżce masy otrębowej formując placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor, po czym odsącz je na ręczniku papierowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE