Dzisiaj jest: Sobota, 24.08.2019 Imieniny: Jerzego i Bartłomieja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Placki z otrębów


30.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 łyżek  otrębów pszennych
  • 8 łyżek  otrębów owsianych
  • 8 łyżek  kaszy jaglanej
  • 4 sztuki jajka
  • pieprz
  • oregano
  • sól
  • olej
  • 12 łyżek  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Otręby pszenne i owsiane wsyp do miski, wymieszaj ze sobą i zalej wodą. Odstaw na kilka minut, by spęczniały. Następnie dokładnie odsącz.
  2. Do otrębów dodaj jajka, mąkę i ugotowaną kaszę jaglaną. Wyrób wszystko na gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano.
  3. Na rozgrzany olej wkładaj po łyżce masy otrębowej formując placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor, po czym odsącz je na ręczniku papierowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE