Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Placuszki z dyni


20.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  miąższu z dyni
  • 1 sztuka jajko
  • 1.5 łyżek  masła
  • 1/2 szklanki  mąki
  • 1 łyżeczka  startego świeżego imbiru
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Miąższ z dyni zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Przełóż do miski.
  2. Żółtko utrzyj z masłem. Białko ubij na sztywną pianę.
  3. Do startej dyni dodaj utarte żółtko, mąkę, imbir. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj. Dodaj pianę z białka i ponownie delikatnie wymieszaj.
  4. Na rozgrzany olej wkładaj porcje ciasta dyniowego, formując małe placuszki. Smaż na złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE