Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Poelee po prowansalsku – warzywna zapiekanka


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka bakłażan
  • 4 dag  masła
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 3 sztuki cukinie
  • 25 dag  pomidorów
  • 10 dag  pieczarek
  • 1 pęczek  bazylii
  • 1/2 sztuki pęczka natki
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

    Obierz bakłażana i pokrój go na plasterki. Posyp grubą solą i poczekaj, aż puści sok. Trwa to około 30 minut. Plasterki bakłażana osusz papierowym ręcznikiem. Obierz i drobniutko pokrój cebulę i czosnek. Cukinie umyj i osusz, pokrój na plasterki. Pomidory umyj, pokrój na ćwiartki. Paprykę przekrój na pół, usuń nasionka, połówki strąka pokrój w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj plasterki bakłażana oraz cukinii, smaż 2-3 minuty. Dodaj pomidory i paprykę, smaż 15 minut. Teraz dodaj pokrojone pieczarki i smaż jeszcze najwyżej 10 minut. Posyp posiekaną bazylią i natką. Przed podaniem skrop potrawę oliwą.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Bio żurawina Bio żurawina

    Producent: Bakalland


    Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dieta raw food Dieta raw food

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE