Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2019 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Poelee po prowansalsku – warzywna zapiekanka


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka bakłażan
  • 4 dag  masła
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 3 sztuki cukinie
  • 25 dag  pomidorów
  • 10 dag  pieczarek
  • 1 pęczek  bazylii
  • 1/2 sztuki pęczka natki
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

    Obierz bakłażana i pokrój go na plasterki. Posyp grubą solą i poczekaj, aż puści sok. Trwa to około 30 minut. Plasterki bakłażana osusz papierowym ręcznikiem. Obierz i drobniutko pokrój cebulę i czosnek. Cukinie umyj i osusz, pokrój na plasterki. Pomidory umyj, pokrój na ćwiartki. Paprykę przekrój na pół, usuń nasionka, połówki strąka pokrój w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj plasterki bakłażana oraz cukinii, smaż 2-3 minuty. Dodaj pomidory i paprykę, smaż 15 minut. Teraz dodaj pokrojone pieczarki i smaż jeszcze najwyżej 10 minut. Posyp posiekaną bazylią i natką. Przed podaniem skrop potrawę oliwą.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

    Izabella Wentz

    Wydawnictwo: Otwarte


    Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE