Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Potrawka z brukselki


19.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 8 sztuk brukselek
  • garść pokrojonej białej części pora
  • kilka różyczek brokułu
  • 3 szklanki  bulionu warzywnego
  • 2 łyżki  mąki
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Brukselki zalej bulionem, dopraw solą. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Następnie wyjmij brukselki z bulionu i pokrój w ćwiartki.
  2. Różyczki brokułu umyj i wrzuć razem z porem do wywaru z brukselki. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
  3. W misce wymieszaj mąkę z niewielką ilością wody. Wlej do bulionu z warzywami. Wymieszaj.
  4. Bulion dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Pod koniec gotowania wrzuć do bulionu brukselki. Chwilę podgotuj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE