Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Quiche z cukinią


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 0.14 szklanki  mąki,
  • 10 dag  masła,
  • jajko.
  • żółtko.
  • 1 szczypta  soli,
  • 3 łyżki  wody,
  • cukinia.
  • 10 dag  sera feta,
  • pomidorki koktajlowe,
  • 3 sztuki jajka,
  • 3/4 szklanki  śmietany,
  • 1/2 szklanki  mleka,
  • sól. pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Zagnieść ciasto, schłodzić, rozwałkować, włożyć do formy tortowej.
  2. Nakłuć widelcem, opiec 8 minut w 190 stopniach.
  3. Jajka wymieszać ze śmietaną i mlekiem. Doprawić solą, pieprzem, ewentualnie papryką.
  4. Masę wylać na ciasto.
  5. Rozłożyć kawałki pomidorków, cukinię pokrojoną w bardzo cienkie, podłużne pasy, posypać serem. Piec około 40 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE