Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Quiche z cukinią


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 0.14 szklanki  mąki,
  • 10 dag  masła,
  • jajko.
  • żółtko.
  • 1 szczypta  soli,
  • 3 łyżki  wody,
  • cukinia.
  • 10 dag  sera feta,
  • pomidorki koktajlowe,
  • 3 sztuki jajka,
  • 3/4 szklanki  śmietany,
  • 1/2 szklanki  mleka,
  • sól. pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Zagnieść ciasto, schłodzić, rozwałkować, włożyć do formy tortowej.
  2. Nakłuć widelcem, opiec 8 minut w 190 stopniach.
  3. Jajka wymieszać ze śmietaną i mlekiem. Doprawić solą, pieprzem, ewentualnie papryką.
  4. Masę wylać na ciasto.
  5. Rozłożyć kawałki pomidorków, cukinię pokrojoną w bardzo cienkie, podłużne pasy, posypać serem. Piec około 40 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE