Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.01.2020 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Quiche z cukinią


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 0.14 szklanki  mąki,
  • 10 dag  masła,
  • jajko.
  • żółtko.
  • 1 szczypta  soli,
  • 3 łyżki  wody,
  • cukinia.
  • 10 dag  sera feta,
  • pomidorki koktajlowe,
  • 3 sztuki jajka,
  • 3/4 szklanki  śmietany,
  • 1/2 szklanki  mleka,
  • sól. pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Zagnieść ciasto, schłodzić, rozwałkować, włożyć do formy tortowej.
  2. Nakłuć widelcem, opiec 8 minut w 190 stopniach.
  3. Jajka wymieszać ze śmietaną i mlekiem. Doprawić solą, pieprzem, ewentualnie papryką.
  4. Masę wylać na ciasto.
  5. Rozłożyć kawałki pomidorków, cukinię pokrojoną w bardzo cienkie, podłużne pasy, posypać serem. Piec około 40 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE