Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Ratatouille z grzybami


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • mała cukinia
  • strąk żółtej papryki
  • por
  • 2-3 sztuki pomidory
  • 4 sztuki kwaskowate jabłka
  • 50 dag  świeżych grzybów (mogą być pieczarki)
  • pół szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 2 łyżki  sosu sojowego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Por umyć, odciąć zieloną część łodygi, a jasną pokroić w krążki. Oczyszczoną paprykę pokroić na kwadraciki, pomidory (bez skórki) na cząstki, (cukinię ze skórką na plasterki), obrane jabłka w kostkę. Grzyby dokładnie oczyścić, większe przeciąć na pół.
  2. W dużym płaskim rondlu rozgrzać olej, wrzucić rozgnieciony czosnek, chwilę smażyć, dodać por, znów chwilę smażyć, dołożyć jabłka i grzyby i ostrożnie mieszając, smażyć dalej, a potem, po włożeniu najpierw papryki, nieco później cukinii, potrawę przykryć i dusić przez 15 min, od czasu do czasu zamieszać. Na koniec wrzucić pomidory, wlać wino, doprawić do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem. Posypać koperkiem. Dusić na małym ogniu 5-7 min.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE