Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki ziemniaki
- sól
- przyprawa do ziemniaków
- olej
- Sos
- majonez
- przyprawa tzatziki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry. Jeden plaster mocno zwiń, przytrzymaj i dodaj następny, zakręcając wokół poprzedniego (jedną różę robimy z 8 plastrów). Zepnij wykałaczkami. Smaż w mocno rozgrzanym głębokim oleju na złoty kolor.
- Gotowe róże odsącz na papierowym ręczniku i ostrożnie wyjmij wykałaczki. Oprósz solą i przyprawą do ziemniaków.Podawaj z sosem z majonezu wymieszanego z przyprawą tzatziki.
Źródło przepisu: przyślij przepis!