Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Róże ziemniaczane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki ziemniaki
  • sól
  • przyprawa do ziemniaków
  • olej
    Sos
  • majonez
  • przyprawa tzatziki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry. Jeden plaster mocno zwiń, przytrzymaj i dodaj następny, zakręcając wokół poprzedniego (jedną różę robimy z 8 plastrów). Zepnij wykałaczkami. Smaż w mocno rozgrzanym głębokim oleju na złoty kolor.
  2. Gotowe róże odsącz na papierowym ręczniku i ostrożnie wyjmij wykałaczki. Oprósz solą i przyprawą do ziemniaków.Podawaj z sosem z majonezu wymieszanego z przyprawą tzatziki.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE