Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Ryż z warzywami


14.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka woreczek ryżu
  • 1/4 sztuki puszki kukurydzy
  • 1 sztuka papryka
  • 2 sztuki jajka
  • 1 kostka  rosołowa
  • odrobina musztardy
    Przyprawy: sól, pieprz, tymianek, majeranek
  • szczypiorek

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż gotujemy w bulionie i odcedzamy.
  2. Odcedzamy kukurydzę, kroimy paprykę i szczypiorek.
  3. Ryż mieszamy z kukurydzą, papryką i połową szczypiorku.
  4. Na patelni smażymy niezbyt ściętą jajecznicę, dodajemy do ryżu z warzywami. Dodajemy musztardę, przyprawy i resztę szczypiorku. Mieszamy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE