Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.01.2019 Imieniny: Agnieszki, Dzień Babci



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Ryż z warzywami


14.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka woreczek ryżu
  • 1/4 sztuki puszki kukurydzy
  • 1 sztuka papryka
  • 2 sztuki jajka
  • 1 kostka  rosołowa
  • odrobina musztardy
    Przyprawy: sól, pieprz, tymianek, majeranek
  • szczypiorek

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż gotujemy w bulionie i odcedzamy.
  2. Odcedzamy kukurydzę, kroimy paprykę i szczypiorek.
  3. Ryż mieszamy z kukurydzą, papryką i połową szczypiorku.
  4. Na patelni smażymy niezbyt ściętą jajecznicę, dodajemy do ryżu z warzywami. Dodajemy musztardę, przyprawy i resztę szczypiorku. Mieszamy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE