Dzisiaj jest: Wtorek, 25.07.2017 Imieniny: Jakuba i Krzysztofa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5773

Salsa mexicana


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk pomidorów (40 dag)
  • 3 sztuki cebule (18 dag)
  • 1 sztuka zielona papryczka chili
  • 1 szklanka  posiekanej kolendry
  • sok z 1 limonki lub cytryny
  • 1 ząbek  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 łyżeczka  grubej soli morskiej
  • 1/4 łyżeczki  pieprzu kajeńskiego (jeśli sos ma być ostry)

Sposób przyrządzania:

    Warzywa umyj, obierz, drobno pokrój, wymieszaj z kolendrą, oliwą, solą i pieprzem, polej sokiem z cytryny. Przykryj i odstaw do lodówki nawet na 2 dni. Podawaj z tortillą albo chipsami.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

    Producent: Herbapol


    Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dieta Smartfood Dieta Smartfood

    Eliana Liotta

    Wydawnictwo: Muza


    Ile jeść dziennie kawałków czekolady, by usprawnić układ krążenia? Czy warto mrozić sok pomarańczowy? Jak przygotować kapustę, by hamowała powstawanie komórek rakowych? Krótko mówiąc - jak

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE