Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Selery zapiekane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże selery
  • pół szklanki śmietany
  • jajo
  • 15 dag  ostrego sera, np tylżyckiego
  • sól. pieprz
  • tymianek
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  bułki tartej

Sposób przyrządzania:

  1. Selery umyć, ugotować w skórce, ostudzić, obrać i pokroić w plastry grubości centymetra. W wysmarowanym masłem i wysypanym tartą bułką naczyniem ułożyć plastry selerów. Posolić. Zalać jajem rozmąconym ze śmietaną, pieprzem i łyżką startego sera.
  2. Na wierzchu posypać tymiankiem, resztą sera startego na tarce z dużymi oczkami. Piec 10-15 min w piekarniku. Podawać z ryżem lub pieczywem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE