Dzisiaj jest: Wtorek, 20.02.2018 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Smażone banany


07.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki duże banany
  • 2 sztuki żółtka
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1/2 sztuki jabłka
  • 100 g  niesolonych orzeszków ziemnych
  • 1 szklanka  soku jabłkowego
  • 1 łyżka  cukru
  • 1/2 łyżeczki  curry
  • 1/2 łyżeczki  mielonego cynamonu
  • olej roślinny do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę posiekać i zeszklić na łyżce oleju, dodać grubo posiekane orzeszki i obrane, starte na tarce jabłko. Dodać cukier, curry, cynamon i smażyć 3 minuty. Wlać sok jabłkowy i gotować na małym ogniu około 20 minut. Na koniec zmiksować blenderem, w razie potrzeby dodając jeszcze soku jabłkowego, aby uzyskać konsystencję gęstego sosu.
  2. Banany obrać, pokroić na kawałki i usmażyć w oleju na złoty kolor. Następnie osączyć na papierowych ręcznikach, panierować w rozbitych żółtkach i ponownie usmażyć, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Podawać z sosem orzechowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dagmara

Posty : 18

Przepisy: 15


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE