Dzisiaj jest: Czwartek, 17.08.2017 Imieniny: Jacka i Mirona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Smażone banany


07.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki duże banany
  • 2 sztuki żółtka
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1/2 sztuki jabłka
  • 100 g  niesolonych orzeszków ziemnych
  • 1 szklanka  soku jabłkowego
  • 1 łyżka  cukru
  • 1/2 łyżeczki  curry
  • 1/2 łyżeczki  mielonego cynamonu
  • olej roślinny do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę posiekać i zeszklić na łyżce oleju, dodać grubo posiekane orzeszki i obrane, starte na tarce jabłko. Dodać cukier, curry, cynamon i smażyć 3 minuty. Wlać sok jabłkowy i gotować na małym ogniu około 20 minut. Na koniec zmiksować blenderem, w razie potrzeby dodając jeszcze soku jabłkowego, aby uzyskać konsystencję gęstego sosu.
  2. Banany obrać, pokroić na kawałki i usmażyć w oleju na złoty kolor. Następnie osączyć na papierowych ręcznikach, panierować w rozbitych żółtkach i ponownie usmażyć, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Podawać z sosem orzechowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dagmara

Posty : 18

Przepisy: 15


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE