Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Smażone warzywa


17.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 sztuki ziemniaki
  • pieprz
  • cebula
  • czerwona papryka
  • bakłażan
  • cukinia
  • 4 sztuki pomidory
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwę rozgrzewamy, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, smażymy na średnim ogniu do zrumienienia.
  2. Cebulę i oczyszczoną z nasion paprykę kroimy, dodajemy do ziemniaków, smażymy, aż cebula się zrumieni. Cukinię i bakłażana obieramy, kroimy (bakłażana solimy i czekamy, aż puści sok). Wrzucamy do warzyw i mieszając, smażymy ok. 5 minut.
  3. Dodajemy obrane ze skórki, grubo pokrojone pomidory. Doprawiamy, smażymy jeszcze 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Podajemy z ryżem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE