Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sos z fasolki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  fasolki szparagowej
  • marchewka
  • seler
  • pietruszka
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • vegeta
  • por
  • 2 łyżki  masła
  • mały kubek śmietany
  • posiekana natka pietruszki
  • cebula
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • 1 sztuka kopiasta łyżka mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa obieramy, myjemy i gotujemy. Odcedzamy, wywar zostawiamy.
  2. Na patelni rozgrzewamy masło, wkładamy fasolkę i marchew, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, podsmażamy do lekkiego zrumienienia fasolki.
  3. Dodajemy mąkę, mieszamy, polewamy śmietaną, rozprowadzamy wywarem, doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości fasoli. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami z wody lub pieczonymi.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE