Dzisiaj jest: Wtorek, 13.11.2018 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Spaghetti con pomodorini


09.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 320 g  makaronu spaghetti,
  • 250 g  pomidorków cherry,
  • 50 ml  oliwy z oliwek,
  • 2 ząbki  czosnku,
  • 1 pęczek  listków bazylii,
  • sól i pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować makaron al dente (makaron ma być lekko twardy).
  2. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek.
  3. Czosnek pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na oliwie z oliwek.
  4. Dodać przekrojone na pół pomidorki cherry, listki bazylii.
  5. Podlać niewielką ilością gorącej wody.
  6. Doprawić solą i podgrzewać przez około 10 minut, aby woda odparowała,
  7. Odcedzić makaron.
  8. Makaron dodać do sosu z pomidorkami. Wymieszać.
  9. Wyłożyć na talerz, posypać delikatnie pieprzem i udekorować listkami bazylii.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE