Dzisiaj jest: Poniedziałek, 09.12.2019 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Spaghetti con pomodorini


09.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 320 g  makaronu spaghetti,
  • 250 g  pomidorków cherry,
  • 50 ml  oliwy z oliwek,
  • 2 ząbki  czosnku,
  • 1 pęczek  listków bazylii,
  • sól i pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować makaron al dente (makaron ma być lekko twardy).
  2. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek.
  3. Czosnek pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na oliwie z oliwek.
  4. Dodać przekrojone na pół pomidorki cherry, listki bazylii.
  5. Podlać niewielką ilością gorącej wody.
  6. Doprawić solą i podgrzewać przez około 10 minut, aby woda odparowała,
  7. Odcedzić makaron.
  8. Makaron dodać do sosu z pomidorkami. Wymieszać.
  9. Wyłożyć na talerz, posypać delikatnie pieprzem i udekorować listkami bazylii.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE