Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 200 g makaronu
- 1 sztuka cukinia
- 120 g pomidorków koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- 250 g sosu pomidorowego
- 3 łyżki oliwy
- bazylia
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie plasterki. Pomidorki umyj, osusz i pokrój w ćwiartki.
- Oliwę rozgrzej na patelni, podsmaż na niej czosnek, cukinię i pomidorki. Dopraw do smaku solą i bazylią.
- Gdy warzywa będą miękkie, wlej na patelnię sos pomidorowy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj. Duś około 10 minut.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przełóż na talerze. Polej sosem z patelni.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka