Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Spaghetti z cukinią


16.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  makaronu
  • 1 sztuka cukinia
  • 120 g  pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki  czosnku
  • 250 g  sosu pomidorowego
  • 3 łyżki  oliwy
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie plasterki. Pomidorki umyj, osusz i pokrój w ćwiartki.
  2. Oliwę rozgrzej na patelni, podsmaż na niej czosnek, cukinię i pomidorki. Dopraw do smaku solą i bazylią.
  3. Gdy warzywa będą miękkie, wlej na patelnię sos pomidorowy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj. Duś około 10 minut.
  4. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przełóż na talerze. Polej sosem z patelni.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE