Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 300 g makaronu spaghetti
- 2 łyżki bazyliowego pesto
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki orzeszków pinii
- kilka liści bazylii
- 6 sztuk pomidorków koktajlowych
- 100 g tartego parmezanu
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
- Na patelni upraż orzeszki pinii, do chwili aż uzyskają złoty kolor.
- Ugotowany makaron odlej na cedzaku, przełóż do miski i wymieszaj z pesto. Rozłóż porcje makaronu na talerze.
- Liście bazylii i pomidorki koktajlowe umyj, osusz. Bazylię posiekaj, a pomidorki pokrój w plasterki.
- Makaron na talerzach przed podaniem posyp liśćmi bazylii, orzeszkami pinii i tartym parmezanem. Udekoruj też plastrami pomidorków.
Źródło przepisu: moja Kuchnia