Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Spaghetti z orzeszkami pinii


15.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 300 g  makaronu spaghetti
  • 2 łyżki  bazyliowego pesto
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  orzeszków pinii
  • kilka liści bazylii
  • 6 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 100 g  tartego parmezanu
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
  2. Na patelni upraż orzeszki pinii, do chwili aż uzyskają złoty kolor.
  3. Ugotowany makaron odlej na cedzaku, przełóż do miski i wymieszaj z pesto. Rozłóż porcje makaronu na talerze.
  4. Liście bazylii i pomidorki koktajlowe umyj, osusz. Bazylię posiekaj, a pomidorki pokrój w plasterki.
  5. Makaron na talerzach przed podaniem posyp liśćmi bazylii, orzeszkami pinii i tartym parmezanem. Udekoruj też plastrami pomidorków.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE