Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Spaghetti z pesto


15.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu spaghetti
  • 4 sztuki filiżanki liści świeżej bazylii
  • filiżanka startego parmezanu
  • 1 sztuka filiżanka orzeszków piniowych lub orzechów włoskich
  • 1 sztuka filiżanka oliwy z oliwek
  • 6 sztuk obranych ząbków czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Wyłuskane orzechy włoskie wkładamy do miksera i włączamy kilka razy co kilka sekund, rozdrabniając je w ten sposób. Następnie dodajemy bazylię i ponownie rozdrabniamy. Tak samo robimy po dodaniu czosnku. Włączamy mikser w tryb ciągły i dodajemy małą strużką oliwę. Łyżką zgarniamy masę ze ścianek, dodajemy parmezan i miksujemy co kilka sekund włączając mikser. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
  2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i czekamy do wystygnięcia. Mieszamy z gorącym sosem w garnku, w którym gotowaliśmy makaron.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE