Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.08.2019 Imieniny: Marii i Zefiryny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Tarta z pomidorami i kozim serem


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  (50 dag) mrożonego ciasta francuskiego
  • 3 sztuki gałązki bazylii do dekoracji
    Nadzienie
  • 50 dag  pomidorów
  • 20 dag  koziego sera
  • 1 sztuka cebula
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

    Nagrzej piekarnik do 190°C. Ciasto rozmroź, a gdy będzie miękkie i elastyczne, wyłóż nim formę na tartę. Wystające brzegi ciasta odetnij ostrym nożem. Przygotuj nadzienie: cebulę posiekaj, usmaż na złoty kolor na 2 łyżkach oliwy. Przypraw solą i pieprzem. Na cieście rozłóż cebulę, połowę pokruszonego sera oraz obrane i pokrojone w plasterki pomidory. Posyp resztą sera, oprósz solą i pieprzem, skrop pozostałą oliwą. Piecz, aż ser zacznie się rumienić (ok. 20 minut)



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

    Dorota Drozd

    Wydawnictwo: RM


    Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE