Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Trójkątne paszteciki z grzybami


14.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego (500g)
  • 150 g  suszonych grzybów
  • 3 sztuki duże cebule
  • 1 sztuka jajko
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby namocz, a następnie ugotuj w małej ilości wody. Gdy będą miękkie, bardzo drobno posiekaj.
  2. Cebule obierz, drobno posiekaj i zrumień na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj ją do grzybów, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Ciasto francuskie rozmroź w lodówce, następnie rozwiń i potnij na kwadraty.
  4. Na każdym kawałku ciasta połóż łyżkę farszu. Złóż ciasto po przekątnej, tak by powstały trójkąty. Paszteciki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE