Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Warzywa po tajsku


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

tajlandzka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 łyżka  oleju sezamowego
  • 2 łyżeczki  obranego i startego świeżego korzenia imbiru
  • 1 sztuka duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 1 sztuka czerwona papryka pokrojona w paski
  • 20 dag  grzybków shiitake (same kapelusze) pokrojonych w cienkie plasterki
  • 3 sztuki duże dymki pokrojone w cienkie plasterki
  • 3 szklanki  drobno pokrojonej kapusty bok choy (lub pekińskiej)
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

    Rozgrzej olej w rondlu o grubych ściankach. Włóż imbir i czosnek, po 20 sekundach dodaj paprykę i grzybki. Gdy papryka jest miękka, ale jeszcze jędrna (po około 3 minutach), dodaj dymki i kapustę. Podgrzewaj 2 minuty, aż kapusta zmięknie. Przypraw solą i pieprzem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Nie daj się alergii Nie daj się alergii

    Katarzyna Turek

    Wydawnictwo: M


    Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE