Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Warzywa po tajsku


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

tajlandzka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 łyżka  oleju sezamowego
  • 2 łyżeczki  obranego i startego świeżego korzenia imbiru
  • 1 sztuka duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 1 sztuka czerwona papryka pokrojona w paski
  • 20 dag  grzybków shiitake (same kapelusze) pokrojonych w cienkie plasterki
  • 3 sztuki duże dymki pokrojone w cienkie plasterki
  • 3 szklanki  drobno pokrojonej kapusty bok choy (lub pekińskiej)
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

    Rozgrzej olej w rondlu o grubych ściankach. Włóż imbir i czosnek, po 20 sekundach dodaj paprykę i grzybki. Gdy papryka jest miękka, ale jeszcze jędrna (po około 3 minutach), dodaj dymki i kapustę. Podgrzewaj 2 minuty, aż kapusta zmięknie. Przypraw solą i pieprzem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Bio żurawina Bio żurawina

    Producent: Bakalland


    Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dieta raw food Dieta raw food

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE