Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Warzywa w glazurze


08.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka wiązka młodej marchwi
  • 1 sztuka wiązka białej rzodkwi
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki  masła roślinnego
  • 1 łyżka  marynowanego zielonego pieprzu
  • pół czerwonej cebuli
  • zioła do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki obrać, przepołowić. Białą rzodkiew obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa włożyć do osolonego wrzątku, blanszować ok. 8 minut, odsączyć. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w cienkie paseczki.
  2. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić marchew,rzodkiew i cebulę, doprawić solą, czarnym pieprzem i zielonym także. Smażyć do momentu, gdy wypływający sok utworzy glazurę (dodawanie połysku). Można podawać z dipem jogurtowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE