Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wegetariańskie kotleciki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 14 - 15 osób


Składniki

  • 80 dag  ugotowanych ziemniaków
  • 2 sztuki jajka
  • 3 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • gałka muszkatołowa
  • 30 dag  mrożonego szpinaku
  • 1 sztuka cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • 3/4 kostki  fety
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotowane ziemniaki zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj 1 jajko i mąkę ziemniaczaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj.
  2. Cebulę i czosnek obierz i drobno pokrój. Olej rozgrzej na patelni i zeszklij na nim cebulę i czosnek. Po chwili dodaj szpinak. Gdy szpinak odparuje, a cebula zmięknie dodaj fetę i wymieszaj.
  3. Weź kęs masy ziemniaczanej, rozpłaszcz na dłoni na placek. Na środek nałóż łyżeczkę farszu ze szpinaku, zlep brzegi formując kotleciki.
  4. 1 jajko rozkłóć w miseczce. Każdy kotlet zamocz w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE