Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekane conchiglioni


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 250 g  sera ricotta
  • 250 g  pieczarek
  • 2 sztuki małe cebule
  • 1/2 szklanki  startego parmezanu
  • 3 łyżki  masła
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 16 sztuk  makaronu conchiglioni (bardzo duże muszle)
  • pieprz
  • bazylia
  • sól
  • Sos
  • 1 sztuka cebula
  • 500 g  pomidorów z puszki
  • 3 ząbki  czosnku
  • oliwa
  • sól
  • cukier
  • chili

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
  2. Przygotować sos. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Dodać zmiksowane pomidory. Podgotować i doprawić cukrem, solą i chili.
  3. Pokrojone cebule, papryki i pieczarki podsmażyć na maśle. Dodać ricottę, natkę, bazylię, sól i pieprz. Sos wylać do naczynia. Ułożyć nafaszerowane muszle. Posypać serem. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE