Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Zapiekane conchiglioni


29.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 250 g  sera ricotta
  • 250 g  pieczarek
  • 2 sztuki małe cebule
  • 1/2 szklanki  startego parmezanu
  • 3 łyżki  masła
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 16 sztuk  makaronu conchiglioni (bardzo duże muszle)
  • pieprz
  • bazylia
  • sól
  • Sos
  • 1 sztuka cebula
  • 500 g  pomidorów z puszki
  • 3 ząbki  czosnku
  • oliwa
  • sól
  • cukier
  • chili

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
  2. Przygotować sos. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Dodać zmiksowane pomidory. Podgotować i doprawić cukrem, solą i chili.
  3. Pokrojone cebule, papryki i pieczarki podsmażyć na maśle. Dodać ricottę, natkę, bazylię, sól i pieprz. Sos wylać do naczynia. Ułożyć nafaszerowane muszle. Posypać serem. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE