Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Zapiekanka makaronowa z cukinią


04.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  kolorowego makaronu
  • sól
  • 2 sztuki pomidory
  • 2 sztuki serki topione
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka cukinia
  • bazylia
  • 1 łyżka  mąki
  • 150 g  sera żółtego
  • 125 ml  mleka
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Odcedź.
  2. Cukinię obierz i pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój na drobne kawałki. Następnie podsmaż je razem z cukinią na rozgrzanym maśle.
  3. Mleko zagotuj i rozpuść w nim serki. Dodaj mąkę, sól i pieprz, wymieszaj. Gotowy sos przelej do warzyw i chwilę podgotuj.
  4. W naczyniu żaroodpornym układaj na przemian porcje makaronu i sosu. Całość posyp startym żółtym serem i posiekaną bazylią. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE