Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zapiekanka makaronowa z serem


27.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaronu rurki
  • 5 sztuk jajek
  • 3 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 200 g  sera gouda
  • 200 g  salami w plasterkach
  • 1 sztuka słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • 1 łyżka  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
  2. Śmietanę, koncentrat pomidorowy, jajka, starty ser, tymianek, bazylię, sól i pieprz dokładnie wymieszaj.
  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Ułóż na dnie warstwę makaronu i przełóż ją warstwą salami. Zalej sosem serowo-pomidorowym. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE