Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Zapiekanka makaronowa z serem


27.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaronu rurki
  • 5 sztuk jajek
  • 3 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 200 g  sera gouda
  • 200 g  salami w plasterkach
  • 1 sztuka słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • 1 łyżka  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
  2. Śmietanę, koncentrat pomidorowy, jajka, starty ser, tymianek, bazylię, sól i pieprz dokładnie wymieszaj.
  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Ułóż na dnie warstwę makaronu i przełóż ją warstwą salami. Zalej sosem serowo-pomidorowym. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE