Dzisiaj jest: Czwartek, 15.11.2018 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Zapiekanka


25.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • półtorej szklanki ryżu
  • 2 sztuki cebule
  • 40 dag  pieczarek
  • 2-3 sztuki świeże papryki
  • puszka zielonego groszku
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego
  • 10 dag  tartego żółtego sera
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. W niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę drobno pokrojoną oraz pieczarki, doprawić solą, pieprzem, papryką.Dodać świeże papryki pokrojone w paski, groszek i przecier pomidorowy.
  2. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i połączyć z ugotowanym na sypko ryżem, posypać natką i żółtym serem. Zapiekać w żaroodpornym naczyniu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE