Dzisiaj jest: Poniedziałek, 22.01.2018 Imieniny: Anastazegoi, Dzień Dziadka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5787

Ziemniaczane łódeczki z bobem


14.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  dużych młodych ziemniaków
  • 30 dag  bobu
  • 15 dag  pomidorków koktajlowych
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz kolorowy

Sposób przyrządzania:

  1. Bób gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. Następnie wystudź i obierz z łupinek.
  2. Ziemniaki obierz, ugotuj na półtwardo. Wystudź, przekrój na pół i wydrąż środki.
  3. Pomidorki umyj, pokrój w ćwiartki. Wymieszaj z bobem i skrop oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Ziemniaki napełnij farszem. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C. Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE