Dzisiaj jest: Poniedziałek, 24.02.2020 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Ziemniaczane łódeczki z bobem


14.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  dużych młodych ziemniaków
  • 30 dag  bobu
  • 15 dag  pomidorków koktajlowych
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz kolorowy

Sposób przyrządzania:

  1. Bób gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. Następnie wystudź i obierz z łupinek.
  2. Ziemniaki obierz, ugotuj na półtwardo. Wystudź, przekrój na pół i wydrąż środki.
  3. Pomidorki umyj, pokrój w ćwiartki. Wymieszaj z bobem i skrop oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Ziemniaki napełnij farszem. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C. Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE