Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ziemniaczki faszerowane pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 80 dag  dużych ziemniaków
  • 40 dag  pieczarek
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki  majeranku
  • 12 dag  mozzarelli

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach, odcedź i ostudź. Mozzarellę pokrój w kostkę.
  2. Pieczarki obierz i pokrój w ćwiartki. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
  3. Ugotowane ziemniaki przekrój na pół i wydrąż łyżeczką, by powstały małe miseczki. Zagłębienia wypełnij smażonymi pieczarkami i mozzarellą.
  4. Piekarnik nagrzej do 200 st. C i zapiekaj w nim nadziewane ziemniaczki, aż się lekko przyrumienią.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE