Dzisiaj jest: Sobota, 28.03.2020 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Ziemniaczki faszerowane pieczarkami


26.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 80 dag  dużych ziemniaków
  • 40 dag  pieczarek
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki  majeranku
  • 12 dag  mozzarelli

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach, odcedź i ostudź. Mozzarellę pokrój w kostkę.
  2. Pieczarki obierz i pokrój w ćwiartki. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
  3. Ugotowane ziemniaki przekrój na pół i wydrąż łyżeczką, by powstały małe miseczki. Zagłębienia wypełnij smażonymi pieczarkami i mozzarellą.
  4. Piekarnik nagrzej do 200 st. C i zapiekaj w nim nadziewane ziemniaczki, aż się lekko przyrumienią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE