Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ziemniaki na sałacie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  sałaty
  • 3 sztuki duże ziemniaki
  • zioła prowansalskie
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do grilla
  • 2 łyżki  majonezu
  • 4 łyżki  jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

  1. Myjemy sałatę, rozdzielając ją na pojedyncze liście i dokładnie osuszamy. Następnie rwiemy je na mniejsze kawałki.
  2. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w małą kostkę, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, drobno posiekanym ząbkiem czosnku i ziołami prowansalskimi. Układamy na blasze i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. Pieczemy, aż się zrumienią.
  3. Upieczonymi ziemniaczkami posypujemy sałatę, zalewamy sosem z majonezu i jogurtu, doprawiamy solą, pieprzem, startym ząbkiem czosnku i przyprawą do grilla.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE