Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Ziemniaki na sałacie


14.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  sałaty
  • 3 sztuki duże ziemniaki
  • zioła prowansalskie
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do grilla
  • 2 łyżki  majonezu
  • 4 łyżki  jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

  1. Myjemy sałatę, rozdzielając ją na pojedyncze liście i dokładnie osuszamy. Następnie rwiemy je na mniejsze kawałki.
  2. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w małą kostkę, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, drobno posiekanym ząbkiem czosnku i ziołami prowansalskimi. Układamy na blasze i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. Pieczemy, aż się zrumienią.
  3. Upieczonymi ziemniaczkami posypujemy sałatę, zalewamy sosem z majonezu i jogurtu, doprawiamy solą, pieprzem, startym ząbkiem czosnku i przyprawą do grilla.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE