Dzisiaj jest: Wtorek, 26.03.2019 Imieniny: Teodora i Emanuela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5839

Ziemniaki na sałacie


14.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  sałaty
  • 3 sztuki duże ziemniaki
  • zioła prowansalskie
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do grilla
  • 2 łyżki  majonezu
  • 4 łyżki  jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

  1. Myjemy sałatę, rozdzielając ją na pojedyncze liście i dokładnie osuszamy. Następnie rwiemy je na mniejsze kawałki.
  2. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w małą kostkę, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, drobno posiekanym ząbkiem czosnku i ziołami prowansalskimi. Układamy na blasze i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. Pieczemy, aż się zrumienią.
  3. Upieczonymi ziemniaczkami posypujemy sałatę, zalewamy sosem z majonezu i jogurtu, doprawiamy solą, pieprzem, startym ząbkiem czosnku i przyprawą do grilla.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE