Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ziemniaki w czapeczkach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk ziemniaków
  • 2 sztuki cebule
  • 5 dag  masła
  • 5 dag  startego żółtego sera
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, opłucz i zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj 20 minut. Odcedź i przestudź. Ścinaj wierzchy i łyżeczką wydrąż miąższ, pozostawiając 1-cm ścianki.
  2. Cebule obierz, pokrój w piórka. Miąższ z ziemniaków pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim cebulę z miąższem z ziemniaków. Następnie dodaj ser i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj. Tak przygotowanym farszem napełnij ziemniaki.
  3. Blachę wyłóż folią aluminiową i posmaruj ją olejem. Układaj na niej faszerowane ziemniaki i przykrywaj je odkrojonymi wcześniej wierzchami. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
  4. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE