Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Ziemniaki w czapeczkach


17.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk ziemniaków
  • 2 sztuki cebule
  • 5 dag  masła
  • 5 dag  startego żółtego sera
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, opłucz i zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj 20 minut. Odcedź i przestudź. Ścinaj wierzchy i łyżeczką wydrąż miąższ, pozostawiając 1-cm ścianki.
  2. Cebule obierz, pokrój w piórka. Miąższ z ziemniaków pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim cebulę z miąższem z ziemniaków. Następnie dodaj ser i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj. Tak przygotowanym farszem napełnij ziemniaki.
  3. Blachę wyłóż folią aluminiową i posmaruj ją olejem. Układaj na niej faszerowane ziemniaki i przykrywaj je odkrojonymi wcześniej wierzchami. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
  4. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE