Dzisiaj jest: Poniedziałek, 24.06.2019 Imieniny: Jana i Danuty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Ziemniaki w czapeczkach


17.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk ziemniaków
  • 2 sztuki cebule
  • 5 dag  masła
  • 5 dag  startego żółtego sera
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, opłucz i zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj 20 minut. Odcedź i przestudź. Ścinaj wierzchy i łyżeczką wydrąż miąższ, pozostawiając 1-cm ścianki.
  2. Cebule obierz, pokrój w piórka. Miąższ z ziemniaków pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim cebulę z miąższem z ziemniaków. Następnie dodaj ser i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj. Tak przygotowanym farszem napełnij ziemniaki.
  3. Blachę wyłóż folią aluminiową i posmaruj ją olejem. Układaj na niej faszerowane ziemniaki i przykrywaj je odkrojonymi wcześniej wierzchami. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
  4. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE