Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Ziemniaki zapiekane w sosie pieczarkowym


27.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 12 - 15 osób


Składniki

  • 15 sztuk średnich ziemniaków
  • 1/2 kg  pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 4 łyżki  śmietany
  • 1 opakowanie  sosu pieczarkowego

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby i cebule obierz, pokrój. Podsmaż na rozgrzanym oleju i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Ziemniaki obierz, odetnij wierzchy i łyżeczką wydrąż środek. Nałóż podsmażone pieczarki z cebulą i przykryj odciętym wierzchem ziemniaka.
  3. Ziemniaki ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  4. Sos rozpuść w szklance wody, dodaj śmietanę. Zalej sosem ziemniaki.
  5. Piecz 1,5 godz. w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE