Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ziemniaki zapiekane w sosie pieczarkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 12 - 15 osób


Składniki

  • 15 sztuk średnich ziemniaków
  • 1/2 kg  pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 4 łyżki  śmietany
  • 1 opakowanie  sosu pieczarkowego

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby i cebule obierz, pokrój. Podsmaż na rozgrzanym oleju i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Ziemniaki obierz, odetnij wierzchy i łyżeczką wydrąż środek. Nałóż podsmażone pieczarki z cebulą i przykryj odciętym wierzchem ziemniaka.
  3. Ziemniaki ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  4. Sos rozpuść w szklance wody, dodaj śmietanę. Zalej sosem ziemniaki.
  5. Piecz 1,5 godz. w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE