Dzisiaj jest: Piątek, 25.05.2018 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Ziemniaki zapiekane w sosie pieczarkowym


27.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 12 - 15 osób


Składniki

  • 15 sztuk średnich ziemniaków
  • 1/2 kg  pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 4 łyżki  śmietany
  • 1 opakowanie  sosu pieczarkowego

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby i cebule obierz, pokrój. Podsmaż na rozgrzanym oleju i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Ziemniaki obierz, odetnij wierzchy i łyżeczką wydrąż środek. Nałóż podsmażone pieczarki z cebulą i przykryj odciętym wierzchem ziemniaka.
  3. Ziemniaki ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  4. Sos rozpuść w szklance wody, dodaj śmietanę. Zalej sosem ziemniaki.
  5. Piecz 1,5 godz. w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE