Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Amerykańskie naleśniki z dżemem


30.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  mąki
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 1 szklanka  maślanki
  • 1 szczypta  soli
  • 1/2 łyżki  cukru
  • 1 łyżka  miodu
  • 1 sztuka jajko
  • ulubiony dżem

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę. Dodaj mleko, maślankę, sól, cukier, miód oraz jajko. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę. Gotowe ciasto przelej do dzbanka, aby ułatwić dozowanie. Następnie odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.
  2. Podczas smażenia pamiętaj, że kiedy na górnej części naleśnika pojawią się bąbelki, trzeba przewrócić go na drugą stronę. Gotowe naleśniki rozłóż po 3 naleśniki na talerzu i przełóż dżemem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE