Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gołąbki z kaszą i warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • kapusta włoska
  • 1/2 szklanki  ryżu
  • 1/2 szklanki  kaszy gryczanej
  • marchew
  • burak
  • pietruszka
  • 1/2 sztuki selera
  • mały por
  • cebula
  • białko jajka
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę obgotuj w osolonej wodzie
  2. Ryż i kaszę ugotuj wg wskazówek podanych na opakowaniu
  3. Marchew, burak, pietruszkę i seler obierz, po czym zetrzyj na tarce. cebulę pokrój w kostkę, a następnie zeszklij na dobrze rozgrzanym oleju. Dodaj do niej starte warzywa i pora pokrojonego w talarki. Całość duś do miękkości.
  4. Gdy warzywa nabiorą odpowiedniej miękkości, wymieszaj je z ugotowaną kaszą, ryżem a także białkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Liście kapusty napełnij farszem, zawijaj. Ułóż w naczyniu, podlej wodą, ugotuj. Podawaj z sosem pomidorowym, posypane natką pietruszki.



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE